Pikets “Dzīvību Brīvības ielai!”

Jo lielāka auto satiksme, jo vairāk tukšu skatlogu. Tas nav nekas jauns, tā tas notiek arī citās pilsētās Eiropā. Jo kurš gan vēlas iet iepirkties pa ielu, kur var knapi sarunāties lielās un ātrās auto satiksmes radītā trokšņa dēļ. 

Jau 2014. gadā Ušakovs solīja uzlabot Brīvības ielu. Kad uzlabojumi nerealizējās dzīvē, aktīvisti rīkoja aktivitātes un piketus, kuros norādīja, ka vēlas velojoslas Brīvības ielā. Tajos piedalījās arī deputāti, kuri šobrīd ir ievēlēti Rīgas domē. Diemžēl kopš viņu ievēlēšanas nekādas iniciatīvas Brīvības ielas uzlabošanai vairs nav redzētas, tādēļ nolēmām, ka ir laiks aktualizēt problēmu.

Starptautiskajā “Dienā bez auto” (22. septembrī) organizējām piketu “Dzīvību Brīvības ielai!”. Stāvējām ar plakātiem pie tukšajiem skatlogiem ielas posmā starp Miera ielu un Tallinas ielu. Lai tukšos skatlogus padarītu pamanāmākus, pa nakti nomarķējām visus tukšos skatlogus ar sarkanu krustu. Piketa dienā iela bija noklāta ar sarkaniem krustiem, kuri pievērsa arī žurnālistu uzmanību. 

Video no piketa skaties šeit.